Persberichten

Kobi Levi Footwear Art verlengd t/m 5 januari!

Miao1

Miao, 2010.

Goed nieuws voor wie er deze zomer niet in slaagde de opvallende schoenen van de Israëlische ontwerper Kobi Levi in het Nederlands Leder en Schoenen Museum met eigen ogen te gaan bekijken: de Kobi Levi Footwear Art expositie is verlengd tot en met 5 januari 2014!

Natuurlijk wisten we bij het Schoenen Museum zelf al dat we met de kunststukjes van Kobi Levi iets heel bijzonders in huis hadden. Schoenen in de vorm van flamingo’s, cheerleaders of opblaaspoppen; je kunt het zo gek niet verzinnen of Kobi maakt het. Daarnaast weet hij bijzondere ontwerpen ook nog eens zeer vakkundig vorm te geven. Vaardigheden die door slechts een select aantal schoenontwerpers worden gecombineerd.

KobiLeviShoes3HNiet verwonderlijk dus dat de in juni door Levi verzorgde workshops tweemaal overvol zaten. Deelnemers uit onder meer Nederland, België, Portugal, Engeland en Israël (zowel studenten als reeds werkzame schoenontwerpers)meldden zich voor een zeer originele les schoenontwerpen. Ook de nationale en internationale media toonden zich geïnteresseerd in Kobi’s schoenobjecten. Voorafgaande aan en tijdens de workshops mocht Kobi zich verheugen in de belangstelling van Omroep Brabant, RTL Boulevard en de Deutsche Welle!

De expositie Kobi Levi Footwear Art is, mede dankzij alle media aandacht, één van de succesvolste tentoonstellingen in het Schoenen Museum van de afgelopen jaren. Om tegemoet te komen aan de grote vraag bij het publiek, dat in het najaar een groepsbezoek heeft geboekt, te voldoen, is besloten om de tentoonstelling te verlengen tot 5 januari 2014

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is er dan ook trots op om de allereerste solo-expositie van deze ontwerper van wereldklasse nog een half jaar langer onder zijn dak te mogen houden.