Persberichten

Opzienbarende schoenenkunst Kobi Levi vanaf 2 juni in Schoenen Museum

Coffee Porcelain

Coffe Porcelain, 2011

Na de uitmuntende conceptuele design schoenen van de Japanse ontwerper Kei Kagami brengt het Nederlands Leder en Schoenen Museum deze zomer nog meer top design voor het voetlicht! Dit maal is het de beurt aan de eigenzinnige Israëlische ontwerper Kobi Levi.

Levi maakte al op de middelbare school in Tel Aviv zijn eerste schoenontwerpen: van karton. Een opleiding aan Bezalel Academy of Arts & Design in Jeruzalem was vervolgens een logische stap. Levi studeerde in 2001 af, waarna hij als freelance schoenontwerper aan de slag ging. In de jaren die volgden, leerde hij de fijne kneepjes van het schoenenvak tot in de finesses te beheersen.

Kobi Levi

Alledaagse dingen als inspiratiebron

Ondertussen vervaardigde hij, puur voor zijn eigen lol, de meest fantastische schoenen die hij kon bedenken. Inspiratie haalde hij uit alledaagse dingen: voorwerpen die normaliter net zo ver van een schoen afstaan als een ijsbeer tot de zuidpool!

whoopi

Lady Gaga en Whoopi Goldberg

Juist met dit soort excentrieke kunstvoorwerpen in schoenvorm en de hulp van internet wist Kobi een enorm publiek aan te spreken. Foto’s van zijn werk vinden in talloze versies hun weg naar weblogs en sociale media. Ook het feit dat beroemdheden als Whoopi Goldberg en Lady GaGa gespot zijn met zijn ontwerpen heeft flink meegeholpen aan Levi’s naamsbekendheid. Ondertussen is Levi zelfs een samenwerkingsverband met Disney aan gegaan!

Flamingo

Flamingo, 2012

Handgemaakt paar in gelimiteerde oplage

Een deel van de schoenen van Kobi Levi is te koop via zijn website, kobilevidesign.com. De potentiële koper moet niet schrikken van de prijzen die bij de ontwerpen vermeld staan. De goedkoopste modellen kosten vanaf $1500,-. Voor de exclusievere modellen moet de schoenenliefhebster een slordige $2100,- over hebben. Voor dit bedrag krijgt men echter wel een handgemaakt paar in een gelimiteerde oplage van maximaal 20 paar per stijl!

Primeur!

Wie de schoenen eerst eens in het echt wil aanschouwen, alvorens tot aankoop over te gaan, of voor degenen die nog wat langer door moeten sparen bestaat er vanaf 2 juni de mogelijkheid om de meest in het oog springende modellen ‘live’ te aanschouwen. Met deze tentoonstelling heeft het Nederlands Leder en Schoenen Museum een heuse primeur; niet eerder waren zoveel Kobi Levi schoenen, maar liefst 35 paar, verzameld in één tentoonstelling!

Kobi Levi Footwear Art: 2 juni t/m 25 augustus 2013