Persberichten

Nieuwe mini-expo LeerProces 4 #2012: Master Shoe Design ArtEZ

AmberVerstegen IceIceBaby fotograafEva-LunaSchulte

Amber Verstegen: IceIceBaby.      Foto: Eva Luna Schulte

Na de eerste succesvolle reeks mini-expo’s in LeerProces 1 t/m 3, is het nu de beurt aan de onlangs afgestudeerde Master studenten van ArtEZ (Arnhem).

LeerProces

De titel LeerProces is een verzamelnaam voor een serie van mini-exposities met werk van studenten van verschillende schoenopleidingen in zowel Nederland als België. De naam verwijst uiteraard naar het proces dat de studenten doormaken gedurende hun studieperiode, maar ook naar de verwerking van het materiaal dat nog steeds het meest wordt gebruikt bij de vervaardiging van schoeisel, namelijk leer.

DenizTerli serie02 final 003-2

Deniz Terli: Thrillseeker.   Foto: Pim Top en Mathijs Labadie.
Master Shoe Design, ArtEZ

De Nederlandse Deniz Terli en Amber Verstegen en de Finse Jenna Lievonen zijn in LeerProces 4 aan de beurt om hun werk te tonen. Afgelopen zomer voltooiden deze ontwerpsters hun Master Shoe Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Alledrie maakten zij een eigen collectie bestaande uit 8 à 9 paar schoenen, die zowel extravagant als draagbaar zijn.

Deniz Terli, Amber Verstegen en Jenna Lievonen.

Amber, Deniz en Jenna hebben voor hun collecties de grenzen van constructiemogelijkheden opgezocht. Bij Amber en Deniz heeft dat geresulteerd in enorme hakken en plateauzolen, maar ook in optische effecten en bijzondere materiaalkeuzes. Heel bijzonder zijn ook de 3D-geprinte hakken van Amber. Jenna’s collectie lijkt de meest eenvoudige en meest draagbare collectie te hebben gemaakt. Toch zijn ook hier technisch vernuftige aspecten terug te vinden, zoals de dubbele schachten, het goudkleurige vlechtwerk en het gebruik van kunststoffen.

LeerProces 4 #2012: 23 september t/m 4 november

b12-06-16 1835

Jenna Lievonen: The beauty of constructed Fusion -     Foto:Rein Janssen