Persberichten

Schatten van Schoenen - Roger Vivier

Pump-met-Choc-hakUnieke Vivier tentoonstelling in Nederlands Leder en Schoenen Museum

“Christian Dior – Shoes Created by Roger Vivier” Deze tekst is in tal van schoenen van het legendarische modehuis Dior te vinden. De uitvinder van de New Look zou echter nooit iemand anders dan een eveneens legendarische schoenontwerper hebben toegestaan om zijn handtekening naast de zijne te zetten. Een duidelijker bewijs van het enorme vertrouwen dat Christian Dior in Roger Vivier stelde, is nauwelijks vindbaar.

Lees meer: Schatten van Schoenen - Roger Vivier

Van Leer Trekken - Maand van de Geschiedenis 2014

flyerDe uitdrukking Van leer trekken bestond al in de zestiende eeuw en betekende destijds voorbereiden op een gevecht. Leer staat in deze zegswijze eigenlijk voor leren schede, oftewel het foedraal waarin een steekwapen opgeborgen wordt om te voorkomen dat de eigenaar zichzelf verwondt. In onze tijd is de betekenis verschoven van een aanval voorbereiden naar een (verbale) aanval ondernemen.

Lees meer: Van Leer Trekken - Maand van de Geschiedenis 2014

Koninklijk Onderscheiden

02521

Rijgbottine ca 1900. Fa. Machin & Zoon, Den Haag. Hoflaarzenmaker van Z.K.H. De Prins der Nederlanden.

De Maand van de Geschiedenis is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement. Ieder jaar organiseren honderden musea, archieven en andere culturele instellingen speciale tentoonstellingen en activiteiten rond een wisselend thema. In 2013, het jaar van de troonswisseling en de viering van 200 jaar koninkrijk, is dat het thema ‘Vorst & Volk’. De Maand van de Geschiedenis vindt plaats in oktober.

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum heeft het thema Vorst & Volk aangegrepen om eens te kijken naar de predicaten ‘Hofleverancier’ en ‘Koninklijk’. De Nederlandse schoenindustrie kent slechts een beperkt aantal bedrijven dat één van beide predicaten mocht en/of mag voeren. Schoenfabriek Weduwe J.P. van Bommel is momenteel wel de bekendste in het rijtje.

Lees meer: Koninklijk Onderscheiden

Kobi Levi Footwear Art verlengd t/m 5 januari!

Miao1

Miao, 2010.

Goed nieuws voor wie er deze zomer niet in slaagde de opvallende schoenen van de Israëlische ontwerper Kobi Levi in het Nederlands Leder en Schoenen Museum met eigen ogen te gaan bekijken: de Kobi Levi Footwear Art expositie is verlengd tot en met 5 januari 2014!

Lees meer: Kobi Levi Footwear Art verlengd t/m 5 januari!

Directeur Wim Blok viert 25-jarig jubileum

Wim Blok juli 2013 kobi

Drs. Wim Blok viert zijn 25-jarig jubileum als museumdirecteur

Bestuur eert jubilerende Wim Blok met feestelijk programma

Waalwijk– Op 1 oktober aanstaande is het exact 25 jaar geleden dat drs. Wim Blok in het Nederlands Leder en Schoenen Museum aantrad als museumdirecteur. Gedurende deze kwart eeuw is het Schoenen Museum onder leiding van Blok uitgegroeid van een streekmuseum tot de huidige professionele organisatie, die sinds 2001 in het bezit is van het predicaat ‘Erkend Museum’.

Lees meer: Directeur Wim Blok viert 25-jarig jubileum