Museum nieuws

Modemuze lezing; Echte mannen dragen hakken!

HENRY RICH 1st Earl of Holland 1624Modemuze is een community platform over mode van vroeger en nu. Kern is de samenwerking van verschillende musea met een bijzondere mode-en kostuumcollectie. T/m 2 juli is in de OBA een offline tentoonstelling van bijzondere kostuums en accessoires uit 12 Nederlandse modecollecties te zien. Aanvullend zijn er academy-lezingen, meet ups en depotbezoeken georganiseerd.

Op 6 april j.l. verzorgde conservator Inge Specht op uitnodiging van Modemuze een lezing over mannenschoenen in de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Samen met Guillaume Philibert, de oprichter van het Nederlandse high end sneaker label Filling Pieces verzorgde zij een meet up over herenschoenen. Beide lezingen en het vraaggesprek waren behalve in de uitverkochte zaal ook gelijktijdig op Facebook te volgen.

OBAHet filmpje over 'Echte mannen dragen hoge hakken'is in minder dan een week tijd al bijna 2000 keer bekeken. Mocht u het gemist hebben en toch willen weten waar deze stelling vandaan komt, dan kunt u het filmpje terug kijken op onze facebookpagina.

De presentatie van Guillaume Philibert en aansluitend het vraaggesprek tussen de twee sprekers kunt u ook terugkijken op facebook. Voor meer evenementen rond de expositie in de OBA kunt u terecht op de evenementen agenda van Modemuze