Museum nieuws

Nederlands Leder en Schoenen Museum: op weg naar SLEM

slem 341 kopie 201603251150Locatie Elzenweg sluit definitief de deuren voor publiek. Overgangsprogramma in april van start

Met ingang van maandag 16 januari 2017 wordt de huidige locatie van het Nederlands Leder en Schoenen Museum aan de Elzenweg in Waalwijk voor het publiek gesloten. De vestiging blijft in gebruik voor de opslag en het beheer van de collectie. Tevens werken medewerkers hier aan het ontwikkelen en uitwerken van het nieuwe museum dat naar verwachting haar deuren opent in 2019 op de nieuwe locatie in het centrum van Waalwijk, op het Raadhuisplein.

In de tussenliggende periode van 2 jaar voert het museum een overgangsprogramma uit onder de (voorlopige) titel ‘Transformatie’. Dit programma omvat diverse activiteiten die zowel het verleden, heden als de toekomst van de leder- en schoenindustrie in de Langstraat zichtbaar maken. Kern van het programma is de manier waarop Waalwijk e.o. zich iedere keer weer heeft weten aan te passen aan grote economische en sociaal maatschappelijke veranderingen zoals bijvoorbeeld van handwerk naar industrie en van industrie naar handel. Vandaar het woord Transformatie.

Het overgangsprogramma start in september 2017. Het gaat onder andere om de volgende activiteiten:

·       Tijdelijke tentoonstellingen, onder meer over de afgelopen 100 jaar van de leder- en schoenindustrie aan de hand van verhalen oud-werknemers van deze industrieën. Ook een tentoonstelling over de Making of.. van het nieuwe museum.

·       Stadswandelingen door Waalwijk met de meest herkenbare en markante punten van de stad

·       Muurschilderingen in de sfeer van 1910-1920

·       Schoenen en leer(gerelateerde) objecten op verschillende locaties in Waalwijk

·       Fototentoonstelling in o.a. de Els

·       Pop up stores met producten van ambachtelijke en duurzame schoen- en leermakers

Al het bovenstaande is onder voorbehoud van de definitieve programmering.

Meer informatie over Transformatie of de sluiting van het museum kunt u vinden op slem.nl. U kunt zich hier ook aanmelden voor een gratis nieuwsbrief.