Museum nieuws

LeerProces 2016 #1

geertje van esch foto 5A

Greetje van Esch - Creatief Vakman

Met ingang van dinsdag 5 juli toont het Nederlands Leder en Schoenen Museum wederom werk van zojuist afgestudeerde Nederlandse schoenmakers en schoenontwerpers onder de noemer LeerProces. De mini-expositie LeerProces 2016 #1 is te zien in de middenvitrines van de permanente schoenententoonstelling en bevat werk van de volgende opleidingen:

Ambachtelijk Schoenmaken (Dutch Shoe Academy - DHTA)

Tien derdejaars cursisten Ambachtelijk Schoenmaken hebben in juni hun opleiding afgerond. Bij deze driejarige cursus ligt de nadruk op het handmatig vervaardigen van schoeisel. De derdejaars cursisten mogen zelf bepalen welk eindwerkstuk ze maken, mits aan een aantal eisen voldaan wordt. Van iedere cursist is één schoen te zien in deze expositie.

amanda

Amanda Wind Skaarup - Dutch Shoe Academy

Creatief Vakman (SintLucas, Boxtel)

Binnen de MBO niveau 4-opleiding Creatief Vakman op het SintLucas te Boxtel afdeling Vormgeven & Ambacht worden studenten opgeleid tot een creatief vakmensen die unieke, exclusieve producten vervaardigen waarvoor een hoge mate van 'handvaardigheid' en een goede kennis van materialen en technieken nodig zijn. Dertien studenten deden eind juni examen voor de onderdelen Ambachtelijk schoenmaker en Lederwarenmaker met een collectie schoenen en tassen naar een zelfgekozen thema. Twaalf studenten zijn in LeerProces 2016 #1 vertegenwoordigd met één schoen en één tas uit zijn/haar collectie.

LeerProces 2016 #1: 5 juli t/m 4 september 2016