Museum nieuws

Museumweek 2016: Ons Echte Goud

logoDe Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van 16 t/m 24 april. Ruim 350 Nederlandse musea organiseren in deze week extra activiteiten om vanuit het thema ‘Ons Echte Goud’ bijzondere voorwerpen of (deel-)collecties onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Ons Echte Goud

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is één van het handjevol musea in de wereld waarin een leder- en schoenenverzameling getoond wordt in combinatie met de machines waarmee ze vervaardigd zijn. Nog unieker is het feit dat deze machines vrijwel allemaal mechanisch tiptop in orde zijn en op aanvraag gedemonstreerd worden. De looierij en schoenfabriek vormen een uniek onderdeel van de permanente tentoonstellingen in het Schoenen Museum en daarom dit jaar met recht uitgeroepen tot ‘Ons Echte Goud’.

Activiteiten tijdens de Nationale Museumweek

Walkvat Nederlands Leder e
Walkvat in de looierij van het Schoenen Museum

Op zaterdag 16 en zondag 24 april is het Nederlands Leder en Schoenen Museum gratis toegankelijk. Op alle andere dagen gelden de reguliere toegangsprijzen. Uiteraard is de museumkaart geldig.

Op dinsdag 19 en donderdag 21 april kunnen individuele bezoekers tussen 14.00-16.00 uur aanwezig zijn bij doorlopende demonstraties in de looierij en schoenfabriek. Ervaren demonstrateurs tonen u de werking van de diverse machines en vertellen over het werk in de leer- en schoenindustrie toen en nu. Voor deze demonstraties geldt de normale entreeprijs voor museumbezoek zonder toeslag.

Jonge museumbezoekers worden ook niet vergeten. Kinderen kunnen op woensdag 20 april tussen 14.00 en 16.00 uur een speciaal op hen geënte doorlopende demonstratie in de looierij bijwonen onder leiding van educatief medewerkster Karin Timmermans. Ook hier geldt de reguliere entreeprijs zonder toeslag.

Meer over evenementen in het Nederlands Leder en Schoenen Museum vindt u hier.