Museum nieuws

Kerststal van Henk en Anna Jonker.

kerststal dec 2011Ook deze kerstperiode staat de bijzondere kerststal van Henk en Anna Jonker weer opgesteld in het museumcafé. Deze kerststal onderscheidt zich van alle anderen door het bijzondere materiaalgebruik. Alle figuurtjes – zowel de mensen als de dieren – zijn vervaardigd van leer, al dan niet gecombineerd met andere materialen. Zelfs de stal en de bijgebouwen bestaan grotendeels uit leer.

Behalve de aanwezigheid van de gebruikelijke figuren als Jozef, Maria, het kindje Jezus, de drie koningen en de herders met hun schaapjes, is de kerststal van Henk en Anna uitgebreid met ezels en kamelen. Speciaal voor het Schoenen Museum is de kerststal ook voorzien van een heuse schoenmaker! Het resultaat is een boeiend schouwspel waarin voor jong en oud veel te ontdekken en te bewonderen valt.

De kerststal is van 8 december 2015 t/m 6 januari 2016 te bezichtigen in het museumcafé van het Nederlands Leder en Schoenen Museum.