Museum nieuws

Leerrijk Verleden: doorlopende filmvoorstelling

De-Goudmijn-WaalwijkTijdens de zomerweken vertoont het Nederlands Leder en Schoenen Museum opnieuw de film 'Leerrijk Verleden'. Deze film van Theo de Munnik uit 2002 zoemt in op de Waalwijkse leder- en schoenen industrie in de 19de en 20ste eeuw. Sociale en historistische aspecten van het leven van looiers, schoenmakers en fabrieksdirecteuren komen ruimschoots aan bod in dit unieke tijdsdocument. Zo is er onder meer aandacht voor de voormalige arbeidershuisjes in de Hooisteeg, de bouw van het raadhuis het interieur van Schoenfabrieken en de invloed van WO II op de schoen- en lederindustrie.

De film wordt t/m 23 augustus doorlopend vertoond op de productenafdeling. De filmvertoning vormt een mooie combinatie met de demonstraties in de looierij en schoenfabriek die iedere tweede zondag van de maand - en in de maanden juli en augustus ook iedere woensdagmiddag- voor individuele bezoekers worden gegeven.

02108 Van SchijndelIn de vitrines op het filmveld zijn tijdelijk schoenen van de Koninklijke Stoomschoenfabriek A.H. van Schijndel uit de periode 1920 - 1970 uit de collectie van het Schoenen Museum te zien.

Vanaf woensdag 22 juli: dinsdag t/m zondag. Voor openingstijden klik hier. U betaalt de normaal geldende entreeprijs.