Museum nieuws

LeerProces 2015 #1 Dutch Shoe Academy

Linda van Deventer Tribute

Tribute to Egbert - Linda van Deventer - van Reenen,2014. Foto: Charlotte Visser. Met dank aan Virtual Shoe Museum.

Ambachtelijk Schoenmaken & FASHIONCLASH

Vanaf 18 juni toont het Nederlands Leder en Schoenen Museum werk van jonge Nederlandse schoenmakers en schoenontwerpers met internationale allure.

Ambachtelijk Schoenmaken (Dutch Shoe Academy - DHTA)

LeerProces #1 is samengesteld uit werk van zowel tweede als derdejaars cursisten Ambachtelijk Schoenmaken van de Dutch Shoe Academy in Utrecht. Bij deze driejarige cursus ligt de nadruk op het handmatig vervaardigen van schoeisel. De derdejaars cursisten mogen zelf bepalen welk eindwerkstuk ze maken, mits aan een aantal eisen voldaan wordt. De eindwerkstukken zijn een onderdeel van de mini-expositie.

Dorien Rademakers

Liesel Swart

Meesterlijk

Voor de tentoonstelling ‘Masters in detail’ die afgelopen november tijdens het event ‘Meesterlijk’ in de Amsterdamse Westergasfabriek te zien was, maakten de  cursisten van Dutch Shoe Academy ivoor- en goudkleurige schoenen en laarzen. Ook leverde een aantal cursisten plus docent schoenmaken Liesel Swart een ‘speelgoed schoen’ aan het Speelgoedmuseum in Bazel voor de tentoonstelling ‘3000 Jahre Schuhe’. Een selectie van deze speciaal vervaardigde schoenen zal te zien in LeerProces #1.

FASHIONCLASH

Van 12 t/m 14 juni vond in SAMdecorfabriek in Maastricht het FASHIONCLASH Festival plaats. Het hoofddoel van FASHIONCLASH is het creëren van een 'clash' met mode als uitgangspunt. Onder de ruim 150 deelnemers bevonden zich ook diverse Nederlandse schoenontwerpers en –makers. Zowel cursisten (Tomas Kroes) als oud-cursisten (Janine van den Bosch, Erika Lopera en Mari Sugawara) van de Dutch Shoe Academy namen deel aan dit festival, waarvoor wederom nieuw werk aangeleverd werd. De nieuwe modellen van Erika Lopera en Mari Sugawara zullen vanaf 18 juni in LeerProces #1 te bewonderen zijn. Janine van den Bosch en Tomas Kroes komen de expo vanaf juli versterken.

LeerProces 2015 #1: 18 juni– 9 september 2015

Tomasenwies Fashionclash