Museum nieuws

In your Dreams by Rachel de Kler

Dreams AanZeg Rachel de Kler en je zegt Wonderlaars. De, van oorsprong Zutphense, laarzenontwerpster steekt haar hele ziel en zaligheid in het creëren van uitzonderlijk schoeisel met intrigerende namen als Liefdeslaarzen, Soulmates en IJskristallen. Het ontwerpen en maken van laarzen ervaart Rachel als een feestje en dat zie je terug in de uitbundigheid van kleuren en materialen en prachtig sierstikwerk.

Rachels laarzen weerspiegelen haar innerlijk, haar dromen of gevoelens. Haar laatste creatie In your dreams genaamd, ontstond uit verwondering over haar vakantie in één van de uitlopers van de Italiaanse Alpen. De rust, de natuur, de dieren die in en rond haar vakantiehuis leefden: dat alles maakte dat ze zich Alice in Wonderland voelde. In de periode na haar vakantie, waarin ze zich voortdurend afvroeg of wat ze in Italië had gezien en beleefd wel echt was, legde ze haar Alice-in-Wonderland-gevoel vast in een nieuw paar laarzen.

In Your DreamsRachels bijzondere wonderlaarzen ‘logeren’ vanaf woensdag 6 mei in een vitrine in de garderobe van het Nederlands Leder en Schoenen Museum.

In your Dreams: 6 mei t/m 6 september 2015