Museum nieuws

Wednesday Whiskey x The Artists

Luc Verschuuren web

Wednesday Whiskey x Luc Verschuuren

Wednesday Whiskey, het jonge herenschoenenmerk van Marijn Verschure, lanceert dit voorjaar een bijzonder project. Nationale en internationale kunstenaars werden uitgenodigd om een paar Wednesday Whiskey schoenen te voorzien van hun specifieke signatuur. Het resultaat is een serie in het oog springende kunstwerken, die vanaf 2 april a.s. te zien zal zijn in de mini-expositie Wednesday Whiskey x The Artists in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk.

Marijn Verschure, oprichter en eigenaar van het schoenenlabel, kwam op het idee voor Wednesday Whiskey x The Artists tijdens een buitenlandse beurs waar hij terzijde werd gestaan door zijn jeugdvriend, kunstenaar Pablo Lücker.

Behalve Lücker vond hij onder andere de Amerikaanse graffiti artist Kool Koor en de Brabantse striptekenaar Luc Verschuuren bereid om hun kunst op zijn schoenen te zetten. Het resultaat is een kleine collectie unieke kunstwerken, die te zien zal zijn tijdens beurzen en evenementen, maar dus ook tijdens een tijdelijke expositie in het Schoenen Museum.

Pablo Lucker 2 web

Wednesday Whiskey x Pablo Lücker

Museumweek

De mini-expositie in het Nederlands Leder en Schoenen Museum vindt plaats van 2 april t/m 7 juni 2015. De grafic art schoenen van Wednesday Whiskey worden gecombineerd met reguliere kunstobjecten van de betrokken kunstenaars. Tevens wordt aan de hand van diverse monsterexemplaren uit de beginperiode getoond hoe Verschure zijn label Wednesday Whiskey in korte tijd ontwikkelde tot een volwaardig herenschoenenlabel.

De expositie Wednesday Whiskey in het Nederlands Leder en Schoenen Museum is tijdens reguliere openingstijden te bezichtigen. Ook tijdens de museumweek (18 t/m 26 april) bent u van harte welkom aan de Elzenweg 25. Tijdens het weekend van 18 en 19 april is het museum zelfs gratis te bezoeken.

Wednesday Whiskey is een Nederlands schoenenmerk dat is opgericht in 2013. Het merk staat voor enthousiasme, voor ongedwongen eenvoud. In een kleine fabriek, net buiten Porto, wordt met veel zorg een kleine en gelimiteerde collectie, deels met de hand, vervaardigd. Op dit moment telt Wednesday Whiskey 50 verkooppunten in de Benelux en Engeland.

Kool Koor web

Wednesday Whiskey x Kool Koor

Wednesday Whiskey x The Artists: 2 april t/m 7 juni 2015

Nederlands Leder en Schoenen Museum, Elzenweg 25, 5144 MB Waalwijk

Meer informatie over Wednesday Whiskey vindt u op wednesdaywhiskey.com.

Informatie over openingstijden vindt u hier.

Informatie over de museumweek vindt u hier.