Museum nieuws

Stadswandeling Tweede Gouden Eeuw tijdens de Museumweek

De Goudmijn Waalwijk

De 'Goudmijn' omstreeks 1912.

Tijdens de Museumweek (18 t/m 26 april 2015) organiseert het Nederlands Leder en Schoenen Museum in samenwerking met reisjournalist Parcival Bessems opnieuw stadswandelingen langs de hoogtepunten van de Waalwijkse leder- en schoenindustrie.

De stadswandeling voert onder meer langs de plek waar zich ooit de 'Goudmijn' bevond. In dit voormalige straatje met schoenmakerswoningen, dat in 1862 en 1867 werd aangelegd en al weer in 1912 deels gesloopt, werd de basis gelegd voor de Tweede Gouden Eeuw van Waalwijk: een tijdperk waarin de leder- en schoenindustrie grote hoogten bereikte.

De stadswandelingen vinden, bij voldoende belangstelling, plaats op dinsdag 21 en woensdag 22 april. U dient zich van te voren in te schrijven door middel van een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van de dag van uw voorkeur. De wandelingen gaan van start om 13.30 uur vanaf het Schoenen Museum. Rond 16.00 uur bent u weer terug bij het museum.

Deelname aan de wandeling kost €8,50 p.p. Voor een bezoek aan het museum gelden de reguliere entreeprijzen.