Museum nieuws

Schenking Kermit Tesoro

De Filipijnse mode ontwerper Kermit Tesoro bezocht afgelopen woensdag het Nederlands Leder en Schoenen Museum. In zijn bagage maar liefst vier paar schoenen uit collecties van 2009, 2010 en 2012  die hij aan de museumcollectie schonk.

Kermit Tesoro - Inge Specht

Kermit Tesoro en conservator Inge Specht bij het gedoneerde schoeisel

De contacten met Tesoro zijn al een paar jaar oud. In 2012 stond eveneens een bezoek van de Filipijn gepland maar daar kwam door zijn drukke werkzaamheden de klad in. Nu, net na het afwerken van zijn collectie voor de Fashion Week, kon hij gelukkig wel tijd vrij plannen in zijn drukke reisschema om het Schoenen Museum te bezoeken.

De schoenen van Tesoro zullen vanaf volgende week in een mini-expositie te zien zijn. Het wachten is nog even op twee paar andere schoenen die deze week terugkomen van een expositie in Wenen. Ook deze twee paren mogen in de collectie van het Schoenen Museum blijven. Iets waar we Kermit tesoro natuurlijk heel erg dankbaar voor zijn!

De mini-expositie Kermit Tesoro is vanaf woensdag 15 oktober te zien in de filmzaal van het museum.