Museum nieuws

Design Workshop Kermit Tesoro

HypertrophyIn navolging van eerdere succesvolle design workshops verzorgd door internationale (schoen) design talenten Kei Kagami en Kobi Levi presenteert het Nederlands Leder en Schoenen Museum op woensdag 1 oktober a.s.opnieuw een design workshop, ditmaal gegeven door de veelzijdige Filipijnse ontwerper Kermit Tesoro.

Oplettende Moba bezoekers kennen Tesoro wellicht nog van zijn bescheiden bijdrage aan de tentoonstelling Fetishism in Fashion. Lady Gaga liefhebbers zullen Tesoro's werk echter al eerder gezien hebben in haar 'Marry the night' video, waar ze schittert in een 'muscle dress' van de hand van Leeroy New en Kermit Tesoro. Een jaar later werkte Tesoro mee aan de Lady Gaga + Gilt campagne, waarin zijn angstaanjagend hoge, hakloze schoenen meer aandacht trokken dan La Gaga zelf.

Als voorproefje op de mini-expositie KERMIT TESORO komt deze opmerkelijke ontwerper naar Waalwijk om een design workshop te geven. In de workshop deelt Tesoro zijn kunnen op het gebied van driedimensionaal ontwerpen op een leest. De workshop is speciaal gericht op studenten schoen design en/of ambachtelijk schoenmaken, maar andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook van harte welkom. Enige voorkennis van schoenontwerp is wel gewenst. Er is ruimte voor maximaal 25 personen. De kosten bedragen €40,- per persoon, inclusief koffie of thee, halve zool en lunch en materialen.

9.30- 10.00 uur Inloop, registratie. Koffie of thee & halve zool
10.00-12.00 uur Deel 1 workshop