Museum in het nieuws

Directeur Blok en Henk Westbroek over 'huid'

Blok-Westbroek1Iedere dinsdagochtend om 7.11 uur zend de regionale zender RTV Utrecht het televisie programma Westbroek! uit. In dit programma buigt presentator Henk Westbroek zich over schijnbaar alledaagse zaken die zó gewoon zijn dat we ons allang niet meer afvragen wat de herkomst ervan is.

Deze ochtend verdiepte Westbroek zich in het onderwerp 'huid'. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Toch weten maar heel weinig mensen wat huid precies is. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld zoveel huidproblemen en anderen niet?

Huid is ook de oorsprong van leer. Wim Blok, directeur van het Nederlands Leder en Schoenen Museum legt uit wat leer nu precies is en hoe het wordt gemaakt. Waarom ze daarvoor in het bos afspreken kunt u terugzien op de site van RTV Utrecht.