The Historialist

Valerio-Cavalca-A

Inzending voor International Shoe Design Competition 1967 van Valerio Cavalca voor Alexander Nicolette, Parma, Italië. Klik op afbeelding voor vergroting.

Al geruime tijd onderhoudt het Schoenen Museum goede contacten met de Italiaanse schoenenbloggers Irma Vivaldi en Milo Bandini van het blog The Historialist. Met hun niet aflatende honger naar kennis en feiten met betrekking tot de Italiaanse schoenhistorie leveren ze een fikse bijdrage aan de (h)erkenning van het Italiaanse industriële erfgoed.

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum herbergt een grote hoeveelheid schoenen van Italiaanse herkomst. Veel van deze schoenen zijn verzameld in het derde kwart van de afgelopen eeuw, een periode waarin de registratie van museumvoorwerpen nog in de kinderschoenen stond en veel informatie over de objecten verloren is gegaan.

Dankzij The Historialist is al veel informatie, waarvan gedacht werd dat deze voorgoed verloren gegaan was, weer boven water. Voor de collectie van het Schoenen Museum is deze informatie van onschatbare waarde maar ook voor u als schoenenliefhebber zeer de moeite waard.

De blogs van The Historialist worden zowel in het Italiaans als het Engels geschreven en zijn voorzien van prachtige afbeeldingen. Het nieuwste blog gaat over het label Alexander Nicolette en toont twee fraaie handgemaakt schoenen uit de collectie van het Schoenen Museum.