Onderwijs

Kijk je Cultuur 2015 laat scholieren kennis maken met cultuur in de Langstraat

 

 Lisa en Arlette.A

Museumgidsen-voor-één-dag Lisa (l) en Arlette

Dinsdag 1 december maakten leerlingen van het Willem van Oranje College uit Waalwijk weer hun jaarlijkse Kijk je Cultuur toer langs diverse culturele instellingen in Waalwijk.In totaal 108 leerlingen van 3VMBO tl, 4 Havo en 4 VWO maakten kennis met het Nederlands Leder en Schoenen Museum. In het museum konden de leerlingen aan 3 verschillende activiteiten deelnemen.

Lees meer: Kijk je Cultuur 2015 laat scholieren kennis maken met cultuur in de Langstraat

CJP, NS en GVB introduceren Schooltoer

cjp schooltoerNS, GVB en CJP introduceren een nieuw product: de Schooltoer. Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Of in het hele netwerk van GVB Amsterdam. Zo wordt een culturele activiteit met de klas nog voordeliger én is jullie culturele instelling beter bereikbaar.

Lees meer: CJP, NS en GVB introduceren Schooltoer

Kijk je Cultuur 2014

sUnsation---David-Collart1

sUnsation - David Collart #SASK
Leerlingen van het Willem van Oranje College maakten afgelopen dinsdag de jaarlijks Kijk je Cultuur toer langs diverse culturele instellingen in Waalwijk.In totaal 162 leerlingen van 3VMBO tl, 4 Havo en 4 VWO bezochten het Nederlands Leder en Schoenen Museum, waar ze 3 verschillende activiteiten kregen aangeboden.

Lees meer: Kijk je Cultuur 2014

FEEST! - Kinderboekenweek 2014 in het museum

KinderboekenweekHet thema van de kinderboekenweek was dit jaar Feest! Geen toevallige keuze want de kinderboekenweek vond dit jaar voor de 60ste keer plaats. Een mooi thema ook voor het Nederlands Leder en Schoenen Museum, want dat viert ook dit jaar zijn 60-jarig bestaan.

Lees meer: FEEST! - Kinderboekenweek 2014 in het museum