Nieuws

Winterdag Kostuumvereniging zeer goed bezocht

Lieauckama-State

Rijkgeborduurde 17de eeuwse schoenen uit de Liauckama State, Friesland. Foto: Gieneke Arnolli

De jaarlijkse winterdag van de Nederlandse Kostuumvereniging in het Schoenen Museum werd vorige week zeer goed bezocht. Bijna 100 enthousiaste leden wisten hun weg over een modderige Elzenweg naar het museum te vinden, hoewel tegengewerkt door diverse wegafsluitingen.

Lees meer: Winterdag Kostuumvereniging zeer goed bezocht

Wajang poppen maken in de voorjaarsvakantie!

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum organiseert in de meivakantie weer twee leuke workshops voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

Op woensdag 1 mei en donderdag 2 mei gaan we wajangpoppen maken. Wajangpoppen zijn Indonesische schaduwpoppen. Van oorsprong worden ze gemaakt van gedroogde huid (perkament) maar wij maken ze van karton, waarna ze beplakt worden met stukjes leer en ander knutselmateriaal. Als je wajangpop klaar is, kan je samen met de andere kinderen je eigen wajang kulit voorstelling maken!

Lees meer: Wajang poppen maken in de voorjaarsvakantie!

Museumweekend 14 & 15 april

MuWe _RuudWeb_kleinSymbolisch bedrag

Op 14 en 15 april vindt het jaarlijkse museumweekend plaats. In tal van Nederlandse musea kunt u gratis of voor het symbolische bedrag van €1,- terecht om u te laven aan kunst en cultuur. Het thema is dit jaar: 'Laat je verrijken door een museum!

Maar liefst drie nieuwe expo's voor maar €1,-

In het Nederlands Leder en Schoenen Museum zijn maar liefst drie nieuwe exposities te zien: de volledig vernieuwde permanente goudleer expositie, de tijdelijke tentoonstelling LOLA PAGOLA en de mini-expositie De wonderlijke genoegens van ainsley-t die de afgelopen week veelvuldig in de media besproken werd!

Lees meer: Museumweekend 14 & 15 april

Subcategorieën