Inge Specht bij Eefke Boelhouwers op Omroep Brabant

Eefke_boelhouwersEefke Boelhouwers en.....schoenen!

Op dinsdag 9 maart was afdelingsconservator Inge Specht van het Nederlands Leder en Schoenen Museum een uur lang te gast in het radioprogramma van Eefke Boelhouwers bij Omroep Brabant. In een zeer ontspannen setting spraken Eefke en Inge over het museum, de exposities Van Doezum tot China en Bart Persoons’ Teenschoenen en natuurlijk…..schoenen!

Bommelding

Eefke Boelhouwers, een echte schoenfanaat, had voor de gelegenheid zeer flitsende blauwe pumps aangetrokken.
Helaas had Inge te kampen met een pijnlijke heup en moest ze haar hakken verruilen voor een paar gemakkelijke stappers. Ter compensatie had ze haar favoriete schoenen én een topstuk uit het museum meegenomen.

topstukEven leek een bommelding in het Stadskantoor van Breda roet in het eten te gaan gooien maar gelukkig bleek dat vals alarm en kon er toch gepraat worden over de door Inge meegebrachte schoenen. Ook de Teenschoenen van Bart Persoons konden op ruime aandacht van Eefke rekenen. Deze bijzondere kunstwerkjes zijn vanaf 19 maart a.s. te bewonderen in het Schoenen Museum. Mocht u de uitzending gemist hebben dan kunt u het gesprek hier alsnog beluisteren.

Jan Jansen schoen uit het museum. Zeer bijzonder en alleen met handschoentjes vasthouden!