Museum in het nieuws

De industrie komt naar huis; hoe de cirkel na 3 eeuwen rond is.

1 Slem100Fashion United, is een platform voor de modebranche met het laatste modenieuws, vakinformatie en vacaturebank voor de mode. Begin april publiceerde FU een artikel over drie eeuwen schoenproductie, samengesteld door SLEM; hoe ging het maken van schoenen er in de 18de eeuw aan toe en hoe staat het er drie eeuwen later voor?

Lees meer: De industrie komt naar huis; hoe de cirkel na 3 eeuwen rond is.

Hoge Hakken bij Klokhuis

1 13

 Op maandag 31 oktober zend de NTR een aflevering van het jeugdprogramma Het Klokhuis uit, waarin aandacht besteed wordt aan hoge hakken.

In het item 'Waarom? Daarom! worden kijkersvragen beantwoord en de vraag in deze Klokhuis aflevering luidt; 'Waarom dragen alleen vrouwen hoge hakken?'

Lees meer: Hoge Hakken bij Klokhuis

Topstuk in Brabeau

wim in Brabeau

Klik op afbeelding voor vergroting

In de wintereditie van het magazine Brabeau vertelt directeur drs. W. Blok over zijn favoriete topstuk uit de collectie van het Nederlands Leder en Schoenen Museum.

Lees meer: Topstuk in Brabeau

Directeur Blok en Henk Westbroek over 'huid'

Blok-Westbroek1Iedere dinsdagochtend om 7.11 uur zend de regionale zender RTV Utrecht het televisie programma Westbroek! uit. In dit programma buigt presentator Henk Westbroek zich over schijnbaar alledaagse zaken die zó gewoon zijn dat we ons allang niet meer afvragen wat de herkomst ervan is.

Lees meer: Directeur Blok en Henk Westbroek over 'huid'

Known Magazine

Known-april-2014Known is een magazine bedoeld voor vijfentwintig plussers met een ruime belangstelling voor mode, reizen, beauty, eten en cultuur. Vooral van dat laatste hebben we in het Nederlands Leder en Schoenen Museum behoorlijk veel. Des te leuker dat Known in het voorjaarsnummer van 2014 ruim aandacht aan ons besteed!

Lees meer: Known Magazine

René Bastiaanse in het Schoenen Museum

RB12Afgelopen donderdag vonden de opnames plaats van het nieuwe Omroep Brabant programma BV Brabant dat gepresenteerd wordt door Karenanna Knopper.

Al eerder maakte René Bastiaanse een promo filmpje voor het programma waarvoor hij naar Schoenfabriek Van Bommel in Moergestel toog. Maar eerst legde hij in het Nederlands Leder en Schoenen Museum uit waarom de schoen- en lederindustrie zo onlosmakelijk verbonden is met de provincie Noord-Brabant!

Lees meer: René Bastiaanse in het Schoenen Museum