FEEST! - Kinderboekenweek 2014 in het museum

KinderboekenweekHet thema van de kinderboekenweek was dit jaar Feest! Geen toevallige keuze want de kinderboekenweek vond dit jaar voor de 60ste keer plaats. Een mooi thema ook voor het Nederlands Leder en Schoenen Museum, want dat viert ook dit jaar zijn 60-jarig bestaan.

Dubbel feest dus en daarom werd er in het museum een speciaal en feestelijk programma ontwikkeld voor de Kinderboekenweek.

Basisscholen De Hoef-Hugo en de Meerdijkschool schreven zich in voor het programma, dat de toepasselijke naam: 'Wat een Feest - Schoenen in het museum' droeg.

IMG 0284

De groepen 6a en 6b van BS De Hoef-Hugo en groep 5 van De Meerdijkschool kregen een feestelijke rondleiding op de productenafdeling van het Schoenen Museum. Niet alleen konden de kinderen feestelijke schoenen van toen en nu en van andere culturen bekijken; tegelijkertijd kregen ze verhalen over een aantal bijzondere schoenen te horen.

Na de pauze mochten de kinderen een zelfmeegebrachte schoen, laars of teenslipper pimpen met allerlei feestelijke materialen. Hierbij werd uitgegaan van verschillende feestelijke thema’s, zoals beachparty, discodansfeest, boerenfeest enz. Daarna volgde een schoenenfeestparade, waarbij de kinderen tijdens een korte modeshow hun zelfgepimpte schoenen of schoenen uit de voorbeeldkist van het museum toonden.

Een selectie van de door de basisschoolleerlingen gepimpte schoenen wordt de hele maand oktober tentoongesteld in het museum in een, uiteraard, feestelijk versierde vitrine!

museumschatjes IMG 0289