Rabobank stimuleert gratis bezoek aan Schoenen Museum

P6161755Bijdrage uit het Stimuleringsfonds

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is een levendige instelling waar van alles te ontdekken en beleven valt. De kinderafdeling van het museum laat jonge bezoekers op interactieve wijze kennis maken met een typisch stukje Langstraat geschiedenis. Voldoende reden voor Rabobank De Langstraat om dit initiatief van het Nederlands Leder en Schoenen Museum te ondersteunen met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds.

Steviger in de schoenen

Uit handen van kantoordirecteur Ludwig Reijnen nam Drs. Wim Blok, directeur van het museum een cheque van ruim €11.000 in ontvangst. Met deze bijdrage gaat een lang gekoesterde droom in vervulling om basisschoolleerlingen in de regio in de gelegenheid stellen het museum gratis te bezoeken.

De leerlingen en leerkrachten van groep 8 worden tijdens hun bezoek aan het museum begeleid door een educatief medewerkster van het museum. Hun kennis over leer en schoenen staat nu wellicht nog in de kinderschoenen. Na een bezoek aan ons museum echter, zullen ze wat dit stuk geschiedenis aangaat, steviger in hun schoenen staan!

"Als er iets is wat het werkgebied van Rabobank De Langstraat typeert is het wel de geschiedenis van de leerverwerking en schoenindustrie", zegt Ludwig Reijnen. "Het is daarom belangrijk om deze geschiedenis te koesteren. Het is echter nóg belangrijker om deze op een eigentijdse wijze toegankelijk te maken voor het publiek. En daar is het Nederlands Leder en Schoenen Museum mijns inziens heel goed in geslaagd!"

Meer informatie over het stimuleringsfonds vindt u op www.rabobank.nl