Workshops zomervakantie

Rom WorkshopAIn de zomervakantie organiseert het Nederlands Leder en Schoenen Museum maar liefst vier workshops! Er staan twee verschillende workshops op het programma; Romeinse sandalen maken en Leesten versieren. De deelname kosten zijn laag: €7,50 per kind! In dit bedrag zijn de entree, een rondleiding, de knutselmaterialen én een glaasje ranja inbegrepen.

Romeinse sandalen maken

Op woensdag 27 juli en woensdag 24 augustus herhalen we de succesvolle workshop Romeinse sandalen maken. De kinderen maken de sandalen op hun eigen maat zodat ze aan het einde van de workshop op hun zelfgemaakte schoenen naar huis toe kunnen. Let op: deze workshop is vanwege de moeilijkheidsgraad geschikt voor kinderen van 8-15 jaar!

Leest versieren meisjeLeesten versieren

Kinderen die dromen van een carrière als schoenontwerper kunnen hier hun hart ophalen! Op authentieke houten leesten kunnen de deelnemertjes hun droomschoen vormgeven. Deze workshop - op vrijdag 29 juli en vrijdag 26 augustus - is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Inspiratie voor alle workshops kan worden opgedaan tijdens een korte rondleiding door het museum, die om 13.30 uur begint. Vanaf 14.00 uur wordt er geknutseld. De workshop is om 16.30 uur afgelopen. Het dragen van oude kleren wordt aanbevolen. De lijm waarmee gewerkt wordt is moeilijk uitwasbaar.

N.B. Vanwege de enorme belangstelling is het noodzakelijk om van tevoren een plaatsje te reserveren. Mail of bel naar Karin Timmermans via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of 0416-332738.

Workshop zomervakantie; 27 en 29 juli, 24 en 26 augustus 2016 - Nederlands Leder en Schoenen Museum, Elzenweg 25 Waalwijk.