Knutselworkshops in de zomervakantie

Pimp my Shoe dieren In de zomervakantie kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar weer gezellig komen knutselen in het Nederlands Leder en Schoenen Museum. Op vrijdag 24, woensdag 29 en vrijdag 31 juli staan er drie verschillende workshops op het programma, waar zo bij aangeschoven kan worden. De deelname kosten zijn laag: €7,50 per kind! In dit bedrag zijn de entree, een rondleiding, de knutselmaterialen én een glaasje ranja inbegrepen.

Pimp my Shoe/dieren

De bekende Pimp my Shoe workshop in een nieuw jasje: met behulp van stukjes leer en andere knutselmaterialen gaan we jouw eigen oude schoenen omtoveren in dierenkoppen! Deze workshop op vrijdag 24 juli is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Let op: neem een paar oude schoenen mee om te versieren!

Romeinse sandaalRomeinse sandalen maken

Op 29 juli kun je deelnemen aan de workshop Romeinse sandalen maken. De kinderen maken de sandalen op hun eigen maat zodat ze aan het einde van de workshop op hun zelfgemaakte schoenen naar huis toe kunnen. Let op: deze workshop is vanwege de moeilijkheidsgraad niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar!

pijlenkokerSchild of pijlenkoker maken

Bij deze derde workshop op vrijdag 31 juli wordt er een schild of pijlenkoker met leer gemaakt. Deze workshop is weer geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud.

Inspiratie voor alle workshops kan worden opgedaan tijdens een korte rondleiding door het museum, die om 13.30 uur begint. Vanaf 14.00 uur wordt er geknutseld.

De workshop is om 16.30 uur afgelopen – inlopen kan tot 15.30 uur, daarna is er te weinig tijd over om iets af te kunnen maken. Het dragen van oude kleren wordt aanbevolen. De lijm waarmee gewerkt wordt is moeilijk uitwasbaar.