Nieuwe aanwinsten

Schenking Bas Kosters

12143.2kopie2Bas Kosters is een Nederlandse ontwerper/kunstenaar die internationaal opzien baart met zijn eigen label Hij startte zijn Bas Kosters Studio in 2005 en streeft er naar twee mode collecties per jaar te maken.

Lees meer: Schenking Bas Kosters

Gespschoenen - Roger Vivier

Vivier front c SchoenenSpeciaal voor de tentoonstelling Schatten van Schoenen - Roger Vivier werden onlangs deze gespschoenen van veelkleurige zijde aangekocht. De op de 17de eeuwse 'Pilgrim buckle shoe' geïnspireerde gespschoen werd door Vivier in 1964 op de markt gebracht. In 1967 droeg Catherine Deneuve in de film  'Belle de Jour' zwarte gespschoenen van Vivier, waarna ze in de winkels niet meer aan te slepen waren!

Dorine Christ schenkt Jan Jansen's aan jarig Schoenen Museum

Jan-Jansen-Softline-1966

Softline by Jan Jansen, 1966
Dorine Christ was jarenlang eigenaresse van de gelijknamige schoenenwinkel in de Rotterdamse Witte de Withstraat. Eén van haar vaste merken was Jan Jansen, waardoor haar winkel ook wel bekend stond als de ‘Jan Jansen winkel’. Onlangs besloot ze echter dat het genoeg geweest was en keerde terug naar haar oude liefde: textiel. Onder de naam SlofDOOR verkoopt ze tegenwoordig door haarzelf met de hand gevilte pantoffels. Unieke producten waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Lees meer: Dorine Christ schenkt Jan Jansen's aan jarig Schoenen Museum

Nieuwe aanwinst: Ton Pret schoenen

pretpumps1Beste mensen,mijn naam is Ton Pret en ik ben kunstenaar van fantasieprikkelende, kleurrijke schilderijen en andere kunstobjecten. Ook schoenen zijn door mij inmiddels getransformeerd tot kunstobjecten, waarbij ik o.a. ook schoenen voor het bekende schoenenmerk Greve heb gedaan. Onlangs kwam ik te horen over jullie museum en lijkt het mij voor beide kanten wel leuk, om jullie collectie uit te breiden met een stel bijzondere Ton Pret art highheels. Indien jullie de schoenen mooi vinden en ze ook daadwerkelijk aan jullie collectie willen toevoegen, dan wil ik ze met alle plezier aan het museum schenken.

Lees meer: Nieuwe aanwinst: Ton Pret schoenen

Kinderschoentje uit de achtertuin

IMG 7614 copyDe heer Kuik uit Appingedam stuurde ons dit voorjaar een kinderschoentje dat hij zelf eens vond op een oud terrein. Het naaigaren is volledig vergaan en het schoentje bestaat uit losse onderdelen. Voor deze foto is het schoentje weer voorzichtig in elkaar geschoven.

Lees meer: Kinderschoentje uit de achtertuin

Heavy Machine

11609AAfgelopen najaar sloot schoenenwinkel LaBeuf op de Zeedijk in Amsterdam definitief de deuren. Uit de uitverkoop konden we voor een spotprijsje dit prachtige paar sandalen van het Taiwanese label Heavy Machine aanschaffen.  

Heavy machine #SS 2011. Schacht en hak: kunststof. Voering: leer.