Gratis toegang tijdens Sint Crispijn weekend

crispinus en crispinianusIn het weekend van 24 en 25 oktober is het Nederlands Leder en Schoenen Museum gratis te bezoeken*. Het museum eert daarmee de schutspatroon van de leerbewerkers en schoenmakers.

Achter Sint Crispijn gaan eigenlijk twee heiligen schuil: Crispinus en Crispinianus. De twee broers uit een voornaam Romeins geslacht trokken vanuit Rome naar Gallië om de plaatselijke bevolking tot het Christendom te bekeren. Onderweg maakten of herstelden ze schoenen voor de armen.

Uiteindelijk werden ze gevangen genomen, gefolterd en ter dood gebracht. Hun naam is echter voor altijd verbonden aan het ambacht van leerlooiers, leerbewerkers en schoenmakers.

*24 en 25 oktober - gratis museumtoegang. Deze actie geldt uitsluitend voor individuele bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur.

Meer lezen over Crispinus en Crispinianus