Dr. Nenno opent Vivier tentoonstelling

Roger Vivier Schatten van SchoenenDe nieuwe tentoonstelling Schatten van Schoenen - Roger Vivier werd gisteravond vol enthousiasme geopend door Dr. Rosita Nenno, conservator van het Deutsche Ledermuseum Schuhemuseum in Offenbach.

Schatten van Schoenen was vorig jaar al te zien onder de naam Roger Vivier- Schuhwerke. Dr. Nenno, samenstelster van de tentoonstelling, deed uitgebreide research naar het vooroorlogse werk van de Franse meesterontwerper waarvan in de jaren 1990 prachtige voorbeelden opdoken in de collectie van het Duitse museum.

In haar bevlogen inleiding op de tentoonstelling lichtte Dr. Nenno de samenwerking tussen Vivier en de Duitse lederfirma 'Heyl'schen Lederwerke' toe. Tijdens een rondgang door de tentoonstelling werd het belang van deze samenwerking nog eens extra duidelijk.

Vivier's Schatten van Schoenen zijn t/m 18 juni 2015 te bewonderen.

Charles_Bergmans_-_Roger_Vivier_1
Charles_Bergmans_-_Roger_Vivier_2