Filmmiddag voor de Zonnebloem, afdeling Waalwijk

ZonnebloemOp 20 oktober zet het Nederlands Leder en Schoenen Museum de deuren open voor gasten van de Zonnebloem afdeling Waalwijk. Die middag worden, in besloten kring, verschillende films vertoond over de oorlogstijd in Waalwijk.

Aan bod komt de ‘Klokkenroof’, gefilmd door Waalwijker Sjef de Bont. Vervolgens de documentaire ‘Incident na dolle dinsdag’ waaraan Vincent Hoffmans meewerkte. Hoffmans ontsnapte aan de dood door het vuurpeloton, waarbij zijn broer en burgemeester Moonen omkwamen. Dr. Lenglet, die eerst ook voor het vuurpeloton stond, werkte eveneens mee aan 'Incident na dolle dinsdag'.

“Er vertrokken 93 treinen. De geschiedenis van een familie” is de derde documentaire die vertoond zal worden. De film vertelt het verhaal van de Waalwijkse familie van Adelberg. De documentaires zijn gemaakt in opdracht van de KRO door Waalwijker Simon van Adelberg.

De filmmiddag is mogelijk gemaakt door Heemkundekring de Erstelinghe, Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Maatschappij Nut van 't algemeen, het Nederlands Instituut voor Beeld en geluid, de KRO/NCRV, de KRO infolijn en natuurlijk het Schoenen Museum.