Museum nieuws

Romeinenweek: Ontdek Romeins Nederland!

romeinenVan 29 april tot en met 7 mei 2017 vindt de vierde editie van de Romeinenweek plaats. Tijdens de Romeinenweek zijn er in het hele land iedere dag tientallen activiteiten te bezoeken voor jong en oud rond de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland met als thema 100% Romeins?

SLEM/NLSM verzorgt, net als vorig jaar, een workshop Romeinse sandalen maken. Ook is er dezelfde week een kleine expo van Romeinse schoenreplica's te zien.

Lees meer: Romeinenweek: Ontdek Romeins Nederland!

Modemuze lezing; Echte mannen dragen hakken!

HENRY RICH 1st Earl of Holland 1624Modemuze is een community platform over mode van vroeger en nu. Kern is de samenwerking van verschillende musea met een bijzondere mode-en kostuumcollectie. T/m 2 juli is in de OBA een offline tentoonstelling van bijzondere kostuums en accessoires uit 12 Nederlandse modecollecties te zien. Aanvullend zijn er academy-lezingen, meet ups en depotbezoeken georganiseerd.

Lees meer: Modemuze lezing; Echte mannen dragen hakken!

NLSM wordt SLEM

3d printHet Nederlands Leder en Schoenen Museum (NLSM) huisvest een omvangrijke en zeer diverse leder- en schoenencollectie, die het rijke verleden van beide industrieën in beeld brengt. SLEM is een internationaal innovatie- en opleidingsinstituut voor leder- en schoen gerelateerde industrieën. In plaats van te focussen op de algemeen gangbare productieprocessen probeert SLEM oplossingen te vinden voor nieuwe, duurzame productie methodes al dan niet gebaseerd op historische technieken.

Lees meer: NLSM wordt SLEM

Open atelier Lokaal Blauw!

Lokaal blauw 220x220Voor iedereen die wil experimenteren met schoenen en leder, organiseren wij vanaf vrijdag 3 maart open ateliers bij Lokaal Blauw!

Maak je eigen tassen, telefoonhoesjes, sieraden en andere leuke producten van leer.

Lees meer: Open atelier Lokaal Blauw!

Vrijwilligers gezocht!

KnipselLokaal Blauw is de concept store van SLEM in het centrum van Waalwijk. In deze nieuwe winkel laten we bezoekers zien wat het maken van schoenen en bewerken van leer inhoudt.

Lees meer: Vrijwilligers gezocht!

Nederlands Leder en Schoenen Museum: op weg naar SLEM

slem 341 kopie 201603251150Locatie Elzenweg sluit definitief de deuren voor publiek. Overgangsprogramma in april van start

Met ingang van maandag 16 januari 2017 wordt de huidige locatie van het Nederlands Leder en Schoenen Museum aan de Elzenweg in Waalwijk voor het publiek gesloten. De vestiging blijft in gebruik voor de opslag en het beheer van de collectie. Tevens werken medewerkers hier aan het ontwikkelen en uitwerken van het nieuwe museum dat naar verwachting haar deuren opent in 2019 op de nieuwe locatie in het centrum van Waalwijk, op het Raadhuisplein.

Lees meer: Nederlands Leder en Schoenen Museum: op weg naar SLEM