Topstukken

Jubileum voor Jan Jansen

Voor onze Master of Shoe Designer, Jan Jansen, is 2011 een bijzonder jaar.

Jan_in_de_jaren_60
Jan Jansen in de jaren '60
Niet alleen viert hij dit jaar zijn 70ste verjaardag, maar ook zijn vijftigjarig jubileum als schoenontwerper! Een bijzonder jubileum dat zeker niet onopgemerkt voorbij mag gaan.

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum heeft een aanzienlijke verzameling Jan Jansen schoenen, zo’n 135 verschillende modellen. Om Jans bijzondere jaar op eigen wijze luister bij te zetten, ga ik dit jaar iedere maand aandacht besteden aan één of meerdere mooie exemplaren uit onze verzameling.

De eerste schoen die ik graag in de spotlights wil zetten, is één van de eerste handgemaakte schoenen die Jan vervaardigde na zijn stage in Rome.
Jan Jansen leerde veel bij Neerlandia en Pallas

Hij was daar beland na zijn opleidingen schoenmaken aan de vakschool in Waalwijk en aan de Design Academy in Eindhoven. Jan had al veel ervaring opgedaan bij de Nederlandse schoenfabrieken Neerlandia en Pallas en vooral de opleiding in Waalwijk ging hem niet snel genoeg. Op advies van zijn vader vertok hij daarom naar Rome om zijn opleiding te voltooien.

JanJansen_Tonny_1964_smll
Tonny - Jan Jansen 1964