Nieuwe aanwinsten

Plug Boot blijkt meest museumwaardige ainsley-t laars!

Stuart Thom met de winnende Plug Boot
Poll

Ter gelegenheid van de expositie De wonderlijke genoegens van ainsley-t schreef ontwerper/eigenaar Stuart Thom een poll uit, waarmee het publiek het meest museumwaardige stuk uit zijn collectie kon kiezen. Deze schoen of laars zou hij vervolgens schenken aan de verzameling van het Nederlands Leder en Schoenen Museum.

Er kon gestemd worden via de website van het Engels/Italiaanse schoenenmerk. Uiteindelijk brachten 427 mensen hun stem uit op in totaal 6 modellen op de poll. Hoewel in aanvang de Gag Sandal een ruime voorsprong leek te nemen, besliste het publiek uiteindelijk toch nog dat de rode Plug Boot een permanente plek in de museumverzameling verdiendeAward.

René van den Berg en Stuart Thom: vakbroeders onder elkaar

Award Creatief Vakman 2012

Op woensdag 25 april vond in het Schoenen Museum een Meet & Greet plaats met Stuart Thom. Hoewel de opkomst mager was, hadden toch zes geïnteresseerden de weg naar de Elzenweg weten te vinden.

Onder deze zes bevond zich de Nederlandse schoenontwerper/ambachtelijk schoenmaker René van den Berg, die de avond tevoren werd uitgeroepen tot Creatief Vakman van het jaar 2012.

IMG 4097 Stuart Thom laat zien dat zijn Plug Boot voor meerdere doeleinden bruikbaar is
Plug Boot met bubbels

De Meet & Greet was een mooie gelegenheid om de meest museumwaardige schoen uit de ainsley-t collectie bekend te maken en te overhandigen aan conservator Inge Specht. Het heugelijke feit moest uiteraard gevierd worden met een glaasje bubbels, die hoe toepasselijk, door Stuart Thom uit de Plug Boot geschonken werd. Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is enorm blij met de nieuwe aanwinst die een hiaat van 75 jaar erotisch schoeisel in zijn verzameling overbrugt. Het jongste stuk in die categorie dateert van 1937 en werd enkele jaren geleden aangekocht.

meet and greet Conservator Inge Specht toont vol trots de nieuwe aanwinst van het Schoenen Museum

De winnende Plug Boot is tot en met 20 mei in de mini-expositie te zien en zal daarna een passende plek in het museum krijgen. De wonderlijke genoegens van ainsley-t/The curious pleasures of ainsley-t 7 april t/m 20 mei 2012