Nieuwe aanwinsten

Veel nieuwe stukken tijdens innamedag

7werkmap0002

interessante stukken

Op dinsdag 18 oktober waren medewerkers van het Gemeentearchief Waalwijk en het Nederlands Leder en Schoenen Museum in de Bibliotheek Waalwijk aanwezig. Beide instellingen hoopten die middag nieuwe stukken te verwerven voor hun collecties. Iedereen die nog paperassen of voorwerpen, die te maken hebben met de leder- en schoenindustrie, op zolder, in de kelder of in een kast nog foto’s had liggen, kon deze meebrengen naar de bibliotheek. De medewerkers van beide instellingen beoordeelden de stukken en namen ze, indien interessant, graag op in hun collecties.

lucratief

Voor zowel het archief als voor het Schoenen Museum was het een zeer lucratieve middag. Diverse mensen hadden de moeite genomen om met hun bijzondere objecten naar de bibliotheek te komen en ze aan het archief of het museum aan te bieden. Vanaf deze plek willen we iedereen hartelijk danken voor hun moeite en bereidwilligheid tot schenken!

Een greep uit de nieuw verworven stukken:

1 Mevrouw_Gouda_uit_Genderen

Divers handgereedschap: Mevrouw Gouda uit Genderen