Nieuwe aanwinsten

De Groene Schoen

PA113595 copy
De Groen Schoen: prototype

Groene schoenen

Groene schoenen zijn helemaal hot. En dan niet groen gekleurde schoenen maar groen in de betekenis van ecologisch verantwoord. Steeds meer Nederlandse bedrijven houden zich bezig met de duurzame productie van schoenen. Zo ook Voetcentraal. Dit samenwerkingsverband van een aantal orthopedische schoentechnische bedrijven heeft de eerste bewust duurzame orthopedische schoen ontwikkeld.

leesten van beukenhout

Alle materialen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geselecteerd. Zo wordt er uitsluitend plantaardig gelooid leer gebruikt. Men gebruikt natuurlijke garens in plaats van synthetische en zelfs de leesten worden vooral van beukenhout gemaakt in plaats van het synthetisch Polyurethaanrubber.

groene schoenprototype voor de verzameling

De Groene Schoen is eigenlijk een verzamelnaam voor een lijn van duurzaam ‘geproduceerde’ schoenen die nog vervaardigd moeten worden. De schoenen worden namelijk op maat gemaakt en zodoende kan de klant uit verschillende modellen en kleuren kiezen. Het Schoenen Museum kreeg vast een prototype van een herenschoen voor de verzameling en een damesschoen is in de maak. Samen met de biologisch afbreekbare schoenen van OAT Shoes  en de duurzaam vervaardigde schoenen van Loint's of Holland maakt dat een mooi setje verantwoorde Hollandse schoenproducten!