Bibliotheek

Boekenwijsheid

lArt_du_modeEen museum kan niet zonder documentatie en dus ook niet zonder goedgevulde bibliotheek. De bibliotheek van het Nederlands Leder en Schoenen Museum is dan ook een Walhalla voor schoen- en lederliefhebbers. De verzameling omvat mee dan 7000 titels variërend van schoenmode door de eeuwen heen tot hedendaagse schoenontwerpen, van huid tot glacéleer, van leerlooier tot schoenmaker, van Waalwijk tot China.

Ook bezit onze bieb een ruime hoeveelheid opleidingsboeken, standaardwerken over o.a. lederchemie en complete jaargangen vaktijdschriften vanaf de vierde kwart 19de eeuw.

Beverly_JohnsonOp afspraak

Op deze pagina zullen we u regelmatig op de hoogte houden van nieuwe titels in ons bestand. De bibliotheek is op afspraak te bezoeken. Boeken worden niet uitgeleend, maar kunnen tijdens openingstijden worden geraadpleegd. Een afspraak maken? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe aanwinsten Augustus 2014

Een greep uit de nieuwste boeken in onze bibliotheek.

ClarksA  dressaccA  LouvreA