Museumcafé & terras

ontvangstzaal
Museumcafé
Halve zool!

In ons sfeervolle museumcafé kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie mét of zonder ‘Halve zool’. Deze museumspecialiteit wordt speciaal voor ons café vervaardigd en is dan ook nergens anders verkrijgbaar!
Uiteraard is er voor de liefhebbers ook thee of frisdrank.
Voor groepen bestaat de mogelijkheid om van een heerlijke Brabantse lunch te genieten.
Kijk voor reserveringen onder het kopje groepsbezoek.

 

Leven in de Goudmijn

In het museumcafé kunt u tevens het diaklankbeeld ‘Leven in de Goudmijn’ bekijken of gebruik maken van het Digitaal Informatie Centrum.


05346 lotusschoentjes

 

Reus van Rotterdam
In de scheidingswand in het café zijn twee uitersten op schoenengebied te zien: een chinees lotusschoentje (gin lien) én een schoen van Rigardus Rijnhout (1922-1959), beter bekend als de Reus van Rotterdam.
Het lotusschoentje is slechts 7,5 cm lang terwijl de ‘reuzenschoen’ maat 62 heeft!
Leer van de Kamer van Koophandel

De wand in het museumcafé is eveneens een bezienswaardigheid. Deze wand is ca. 16 meter lang en 3 meter hoog en bestaat uit talloze panelen leer in diverse bruintinten.
De wand is afkomstig uit de voormalige Kamer van Koophandel in Waalwijk. Hij werd in 1970 geschonken door het bedrijfsleven.
Bij het vertrek van de K.v.K. uit Waalwijk rond 1994, kwam de wand in het bezit van het Nederlands Leder en Schoenen Museum waar hij sindsdien het café siert.

 

terrasTerrasje pakken

Bij mooi weer kunt u gebruik maken van ons gezellige terras. Leuk om bijvoorbeeld tijdens uw fietstocht over het ‘Halvezolenpad’ even een pauze in te lassen!